Las niñas zombi
2024/06/08
Saturday
Schedule
nightSessions
Duration: 
90 min
Languages: 
Spanish
Places available for wheelchair users
Free

Show
Theater
Contemporary text

Et demanaré que imaginis una nit de primavera, una nit de divendres en una petita casa al mig del camp. Tres al·lotes joves, tres cosines d'uns 30 anys, s'hi han ajuntat per primera vegada després de molt de temps. Beuen, riuen, ballen i es posen al dia.

Enmig de l'alegria i l'excitació del retrobament una vol explicar-los una història. “L'altre dia vaig rebre una trucada. Han trobat un cos al costat del riu. Sabeu realment què li va passar al padrí?”. A partir d'aquí la nit canvia. Hem viscut d'esquena a la guerra, a la història dels nostres padrins, però així que saps una mica, necessites saber-ho tot.

Per sota de tota l'obra, dels balls, les converses i les rialles, s'hi amaga una pregunta: Què van haver de viure els nostres avis quan tenien la nostra edat? Estem vives gràcies a tot això?

Som les nétes, la tercera generació de la guerra, n'hem conegut de primera mà moltes de les conseqüències. Per què ens semblen aventures llunyanes, sèries de “true crime”, pel·lícules de Hollywood de vampirs i zombis? Ens hem de sentir culpables per aquesta sensació?

Em dic Celso perquè el meu padrí es deia així. “És un nom amb sort”, em deien. I, fins fa ben poc, no entenia per què. A Las Niñas Zombi ho expliquem, amb afecte i amb bellesa, perquè crec que (d'una manera o altra) és la història de tota la nostra generació.

Producció del Centro de Cultura Contemporánea Conde Duque, Festival Grec, Grand Theatre de Groningen, Noorderzon Festival, MA Scène Nationale de Montbéliard, Auditorio de Tenerife, Comunidad de Madrid i La Tristura

Creació
Celso Giménez

Intèrprets
Natalia Fernandes, Teresa Garzón, Belén Martí Lluch

Coordinació tècnica
Roberto Baldinelli

Ajudantia de direcció i producció
Iván Mozetich

Escenografia i vestuari
Marcos Morau

Il·luminació
Alván Prado

Vídeo i artefactes
Albert Coma

Espai sonor
Adolfo García

Producció
Ana Botía, Alicia Calôt i Elena Barrera

A safe bet
Adults
Youth

No intermission

Where it takes place

Carrer de la Riera, 2
07003
Palma
971219700

Apropa equipamient contact

Beatriu Solivellas Aguiló b.solivellas@teatreprincipal.com
971219699

Sessions

Saturday
08
June
Time
20:00
Place
Sala Gran

Accessibility

  • Places available for wheelchair users