Platea del Teatre Joventut
4.6712328767123
C. Joventut, 4-10
08904
934036795

Description

 

El cinema Joventut era un de tants cinemes de el Hospitalet, com l'Alhambra a Pubilla Casas, el Victoria a Santa Eulàlia, el Stàdium a Sant Josep, l'Oliveras en el Centre... El Joventut  era el cinema de la Torrassa. Les persones majors té bons records d'aquelles èpoques, de les pel·lícules, dels actors i les actrius, de les llargues sessions contínues, a les fosques, amb els ulls concentrats a la immensa pantalla.

El cinema Joventud es va quedar vell: és dels quals van tancar, Un dia les cartelleres ja no van anunciar cap pel·lícula i les taquilles ja no van obrir la finestreta per a vendre entrades. Només quedava el rètol de CINEMA JOVENTUT i la plaça del carrer amb el mateix nom que el cinema.

Un bon dia l'Ajuntament va decidir comprar-lo i transformar-lo en teatre. El vell cinema Joventud, renovat i adequat degudament, es convertiria en el teatre del municipi de el Hospitalet. El mateix edifici, el mateix estil arquitectònic que havia creat Ramon Puig i Gairalt, però com si fos nou. Ara és un teatre amb escenari en lloc de pantalla, amb camerinos, focus, sonoritat... totes les condicions tècniques que avui dia s'exigeixen per a fer unes representacions de la millor qualitat. El Jouventud, un teatre, una dels principals equipaments culturals de L'Hospitalet.

El 8 de maig de 1991 el nou TEATRE JOVENTUT va aixecar per primera vegada el teló. Va ser amb l'estrena de l'obra El càntir trencat, a càrrec d'una companyia de Madrid. Des de llavors s'han representat moltes i molt variades obres de teatre, han estat centenars els actors i les actrius que han trepitjat el seu escenari, i milers d'espectadors els que han gaudit.

Accessibility information

La Sala A disposa de 525 localitats i la Sala B de 168. La Sala A disposa d'una plataforma per a cadires grans i espai per a diverses cadires més. Es pot accedir amb ascensor i a través de rampes en la mateixa sala. La Sala B disposa d'una plataforma elevadora per a accedir amb cadira.

Accessibility

  • Adapted lifts
  • Places available for wheelchair users

Apropa equipamient contact

Josep Lluís Marcè Carol jlmarce@l-h.cat
934036795
Advisory hours: 
De 9 a 15 h