Museu Krekovic
Museu Krekovic interior
5
Carrer Ciutat de Querétaro, 3
07007
971219606

Description

L’exposició estable del Centre Krekovic inclou dos àmbits:

Una selecció del fons pictòric de l’artista Kristian Krekovic. Nascut l’any 1901 a Koprivna, actual Bòsnia i Hercegovina, va viure al Perú entre 1951 i 1960. L’any 1960 s’instal·là a Mallorca, on va morir el 1985. Un any després, el seu llegat passà a ser de titularitat pública, primer del Govern balear i, des de 1995, del Consell de Mallorca. Gran part de la seva obra està dedicada a les cultures preincaiques i a l’imperi inca, però també s’interessà per documentar la cultura tradicional d’aquell país a través de retrats inspirats en models i escenes reals.

Una exposició d’obres de pintors estrangers del fons d’art del Consell de Mallorca, amb la que s’ha iniciat un camí, encara poc explorat, d’adquisició, recerca, documentació i difusió sobre les aportacions dels nombrosos artistes estrangers establerts a l’illa des de l’inici del segle xx. Es mostren obres dels argentins Tito Cittadini i Roberto Ramaugé, deixebles d’Anglada Camarasa, o d’artistes del nucli de Deià com George Sheridan o Mati Klarwein, entre d’altres.

Periòdicament, es duen a terme exposicions temporals.

Accessibility information

Accessos per a persones amb mobilitat reduïda, el museu està tot a nivell de planta baixa i disposa banys adaptats i rampes dissenyades per al seu ús.

Accessibility

  • Accessible toilets
Lectura fácil
PDF icon museu_krekovic.pdf

Apropa equipamient contact

Maria del Mar Gaita Socias mmgaita@conselldemallorca.net
971219606