Façana Museu
Interior Museu
Interior Museu
4.74999875
Avg. General Luque, 223
07300
871911643

Description

El Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca és un museu local que explica la història del calçat i de les seves indústries auxiliars a Mallorca des del segle XIII fins a l’actualitat; reinaugurat a finals de l’any 2018, és un centre museístic construït des de la mateixa comunitat que l’alberga. La gran majoria de màquines, eines, sabates, dibuixos, documents, fotografies i altres objectes exposats han estat cedits o donats expressament al Museu per empreses i particulars de la comarca. Cadascun d’ells amaga una història real i personal lligada a la identitat d’un poble que ha fet del calçat un veritable motor de vida.

Recentment, el Museu ha rebut diversos premis internacionals per la seva tasca educativa i integradora, com ara el Premi Ibermuseos d'Educació 2020, o el Premi Millor Museu Europeu de l'Any 2022 a la participació i el compromís amb la comunitat.

Es troba ubicat al pavelló de dependències generals del que va ser caserna d’Infanteria de l’Exèrcit, anomenat del General Luque.  El Museu comprèn un espai d’àmplies dimensions que s’articula en dues plantes rectangulars; una principal destinada a sala d’exposicions temporals, magatzem i despatxos, i un primer pis amb la col·lecció permanent.

Accessibility information

Recorregut accessible.

Ascensor i rampa d'accés al primer pis (exposició permanent).

Lavabos amb canviador per a nadons i accessibles amb cadires de rodes, així com per a persones amb diversitat funcional.

Plaça d’aparcament adaptada.

Bastons cadires.

Audioguies (no descriptives).

How to get here

En coche: Autovía Palma-Inca, entrada por la rotonda de la gasolinera.
Tren: Llegada a la estación de Inca dirección hacia la derecha hasta la Avenida General Luque (200 metros aprox).

 

Accessibility

  • Adapted lifts
  • Accessible toilets
  • Plazas de aparcamiento adaptadas
  • Places available for wheelchair users

Apropa equipamient contact

Yadira Fernández Domínguez yadirafernandezd@gmail.com
871911643
Advisory hours: 
From monday to friday: 9 am to 2pm