Museo Nacional de la Ciencia y la Técnica de Cataluña (MNACTEC)
Museo Nacional de la Ciencia y la Técnica de Cataluña (MNACTEC)
Museo Nacional de la Ciencia y la Técnica de Cataluña (MNACTEC)
Museo Nacional de la Ciencia y la Técnica de Cataluña (MNACTEC)
Museo Nacional de la Ciencia y la Técnica de Cataluña (MNACTEC)
5
Rambla d'Egara, 270
08221
937892244

Description

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) és un museu dedicat a difondre el coneixement i el patrimoni científic, tècnic i industrial. Conserva els testimonis materials més importants de l’enginy tècnic de la humanitat, així com dels objectes més rellevants inventats o fabricats a Catalunya.

La seu del MNACTEC està ubicada en un dels edificis més destacats del Modernisme industrial català: el vapor Aymerich, Amat i Jover. Es tracta d’una antiga fàbrica tèxtil de Terrassa, dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill i construïda entre 1907 i 1908. Destaca especialment l’espectacular coberta de l’edifici, amb 161 voltes catalanes.

Entre les exposicions que presenta hi ha “La fàbrica tèxtil”, que mostra el procés productiu de la llana a través dels espais de l'antiga fàbrica; una col·lecció de vehicles antics, que inclou automòbils, camions, motors, avions, motos i bicicletes, així com exposicions dedicades a la història dels ordinadors, les fonts d’energia i l’aplicació de la química.

Accessibility information

  • Lavabos adaptats: els visitants poden trobar lavabos adaptats a la planta baixa, al costat de la recepció, i a la sala d’exposicions.
  • Ascensor i rampes: el MNACTEC té rampes i ascensors que comuniquen les diferents plantes.
  • Cadira de rodes per a préstec.
  • Espais de descans: trobareu espais de descans amb seients en diversos espais del Museu.
  • Bucles magnètics: hi ha disponible un servei gratuït de bucles magnètics sota demanda a la recepció del Museu.

How to get here

Amb transport públic:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC): La línia S1 Barcelona/Pl. Catalunya – Terrassa, connecta el Museu amb el centre de Barcelona i diverses poblacions del Vallès. L’estació més propera al MNACTEC és Terrassa-Rambla. Hi ha la possibilitat de comprar un bitllet combinat que inclou l'entrada al museu i el trajecte d'FGC. Consulteu els horaris.

Rodalies de Catalunya (RENFE): La línia de R4 de Rodalies de Catalunya efectua el recorregut de Sant Vicenç de Calders fins a Manresa, passant per Barcelona i Terrassa. L’estació de Rodalies més propera al Museu és Terrassa. Consulteu els horaris.

Bus Exprés.cat: La línia e2 Barcelona – Terrassa d’Exprés.cat surt de La Sagrera (Av. Meridiana amb C. de Felip II, Barcelona), passa per l’estació de Fabra i Puig, i continua directe fins a Terrassa, on efectua diverses parades. La parada més propera al Museu és Institut Politècnic. Consulteu els horaris.

Amb cotxe:

Es recomana estacionar el vehicle a l’aparcament públic de l’Ajuntament i Mercat (sota el Raval de Montserrat). També hi ha zona blava als carrers Galileu i Arquímedes. La circulació per la Rambla d’Ègara està prohibida.

Càrrega de vehicle elèctric: El MNACTEC disposa de dos punts de recàrrega de vehicle elèctric per als visitants. Cal demanar la targeta de càrrega al mostrador de recepció.

Amb autocar:

A tocar del Museu, al costat del Centre Cultural de Terrassa, es troba una parada per deixar i recollir passatgers. A la Rambla d'Ègara es troba l'estació d'autobusos interurbans de Terrassa. Consulteu el mapa amb l'accés específic per a autocars.

Accessibility

  • Adapted lifts
  • Induction loop
  • Accessible toilets
  • Places available for wheelchair users

Apropa equipamient contact

937892244
Advisory hours: 
De lunes a viernes de 9h. a 14h.