4.7241387931034
C/ Aragó, 255
08007
934870315 / Específic per reserves: 676 243 702

Description

La Fundació Antoni Tàpies va ser creada en 1984 per l'artista Antoni Tàpies amb l'objectiu de promoure l'estudi i el coneixement de l'art modern i contemporani.

Amb aquest objectiu, la Fundació obria les seves portes al juny de 1990 en la seu de l'antiga Editorial Montaner i Simón, obra de l'arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner. Construïda entre els anys 1880 i 1881, fase primerenca del modernisme català, és un exemple d'arquitectura industrial integrada al teixit urbà.

La Fundació Antoni Tàpies té un enfocament plural i interdisciplinari i pretén establir col·laboracions entre especialistes de les diverses àrees del saber per a contribuir així a una millor comprensió de l'art i la cultura contemporanis. És per això que combina l'organització d'exposicions temporals, simposis, conferències i cicles de cinema amb l'edició de publicacions diverses que acompanyen les activitats, i mostres periòdiques dedicades a Antoni Tàpies. En aquest sentit, la Fundació compta amb una de les col·leccions més completes d'obres d'aquest artista, constituïda majoritàriament a partir de les donacions d'Antoni i Teresa Tàpies.

La Biblioteca de la Fundació Antoni Tàpies està situada en l'antic magatzem de l'Editorial Montaner i Simón, del qual es conserven les prestatgeries originals. La Biblioteca està especialitzada en art modern i contemporani.

Accessibility information

L'edifici de la Fundació Antoni Tàpies està adaptat arquitectònicament per a garantir l'accés i la circulació del públic amb dificultats de mobilitat per totes les seves instal·lacions. Disposa de cadira de rodes i de tamborets plegables que es poden sol·licitar en préstec a la recepció del museu. Admet gossos d'assistència a tot el recinte.

De la mateixa manera, la Fundació treballa per a fer accessible el contingut del seu programa, participa en projectes que promouen la inclusió social i ofereix activitats adaptades a les diverses necessitats dels públics.

How to get here

Transport públic adaptat pròxim

Bus:
7, 22, 24, 39, 47, 63, 67, H10, V15, V17, B24

Metro:
Passeig de Gracia

L2 (línea lila)

L3L3 (línea verda)

L4 (línea groga)

RENFE:
Estació Passeig de Gracia

Accessibility

  • Adapted lifts
  • Accessible toilets
Lectura fácil
PDF icon fundacio_tapies.pdf

Apropa equipamient contact

Rosa Eva Campo rosaeva@ftapies.com
Reserves Fundació Antoni Tàpies reserves@ftapies.com
934870315 / Específico para reservas: 676 243 702