Imatge Espai Ermengol
Imatge Espai Ermengol
Imatge Espai Ermengol
Imatge Espai Ermengol
Imatge Espai Ermengol
Imatge Espai Ermengol
4.666665
Carrer Major, 8
25700
973353057

Description

L’Espai Ermengol acull el museu de la ciutat i l’oficina de turisme. Aquest edifici, d’estil eclèctic, amb elements d’inspiració classicista i esgrafiats, de finals del segle XIX, es troba al bell mig del centre històric, concretament a ca l’Álvarez. És un centre interpretatiu que té l’objectiu de conservar i valorar la col·lecció municipal, difondre el patrimoni i el llegat històric, i promoure la cultura i el turisme de l’Alt Urgell.

L’edifici s’estructura en quatre plantes visitables:

• L’espai d’acollida i Oficina de Turisme Seu, situat a la planta baixa, amb la finalitat d’acollir, informar i promocionar turísticament la ciutat de la Seu d’Urgell i el seu entorn.

• Espais d’exposició, la planta 1, 2 i 5 es concep una exposició permanent per presentar la col·lecció patrimonial municipal, com també el patrimoni natural de la comarca, a més de promocionar el món del formatge. A la planta 3 hi ha projectada una sala d’exposicions temporal amb l’objectiu de dinamitzar el museu i ampliar la seva tasca de comunicació cultural.

Accessibility information

L’Espai Ermengol – Museu de la Ciutat està ubicat en un edifici adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, totes les plantes de l’edifici es pot accedir a través de l’ascensor.
Els titulars de la Targeta Acreditativa de la Discapacitat de la Generalitat de Catalunya i un acompanyant disposen d'entrada reduïda al Museu.
Es permet l'entrada a gossos guia i gossos d'assistència.
Es disposa d'ascensors adaptats i botoneres de numeració visual, en braille i alt relleu, lavabos adaptats accessibles, 1 plaça d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda al davant de l’accés principal al museu, i Adaptació dels tallers i visites comentades a les exposicions i a l'edifici per a persones amb necessitats especials sota demanda prèviament.
Disposem d’una guia social d’anticipació del museu i de mapes de la ciutat de la Seu d’Urgell i la comarca de l’Alt Urgell en braille per a persones cegues, una guia retornable de lectura fàcil de les exposicions i un KIT sensorial per a persones amb TEA.

Accessibility

  • Adapted lifts
  • Brochures in Braille
  • Easy reading hand programs
  • Accessible toilets
  • Plazas de aparcamiento adaptadas

Apropa equipamient contact

Anna López Portell alopez@espaiermengol.cat
973353057
Advisory hours: 
De dilluns a divendres de 10h a 14h.