Quim Bigas
Fundació Miró i Apropa Cultura
Tipo de recurso
Educa con el Arte
Disciplina artística
Museos y exposiciones
Idioma: 
Català
Formato
Documento

Objetivos

Educa amb l’Art es un curs de formació que ensenya a enriquir, potenciar i donar una nova dimensió a la vostra tasca com a educadors o educadores a través de les possibilitats de la creació artística. A partir de sessions vivencials en arts escèniques, música i arts visuals experimentem i aprenem com l'art pot ajudar-nos en el dia a dia.

Coneixeu la frase feta “Tornar l’ànima al cos”? Significa tornar la tranquil·litat al cos després d’un esglai, recuperar-se d’un gran esforç o disgust. Actualment, som més conscients que mai que les professionals de l’acció social i educativa necessiteu tornar l’ànima al cos. Per aconseguir-ho, l’art ofereix un camí creatiu i transformador!

 

 

Descripción

El marc d’aquest taller és la intimitat i els espais “per està” que poden oferir els museus. D’aquesta manera, els museus també es poden concebre com a espais des d’on entendre certs codis i intentar capgirar-los. Espais des d’on entendre com podem està en certs espais i com podem abordar l’espai contemplatiu i íntim dintre d’arquitectures museïstiques. En aquest marc, també ens ajudem del treball i obra de Miró així com de la col·lecció temporal “El Miró més íntim”.

En aquesta sessió ens apropem a la intimitat a través del tacte i el fer companyia així com des de la idea del oferiment i de trobar espais segurs per a una mateixa.

La sessió es desenvolupa entre l’ espai tallers i l’espai d’exhibició de la fundació Joan Miró i amb una visió com rotativa i pròpia per a cada de les participants al llarg de la sessió.

 

Sobre el formador, Quim Bigas

Des del 2007 combina el seu propi treball amb col·laboracions artístiques, ja sigui com a intèrpret o creador. Obsessionat amb la coreografia, la dramatúrgia i els processos informatius, el seu interès en la creació escènica està centrat en la performativitat o allò performatiu, la ramificació d'una mateixa idea o les trobades creatives, així com en la investigació del moviment, les interaccions i els procediments informatius que es generen. Normalment treballa sobre les connexions entre la teoria i la pràctica, amb l'objectiu de qüestionar i redefinir idees relacionades amb representar/actuar, el procés creatiu o els protocols de l'espai escènic.

https://quimbigas.com/