Paraules de ciència
2023/11/08
Asteazkena
Ordutegia
ArratsaldeaSaioak
Iraupena: 
60 min
Hizkuntzak: 
Gaztelania
Taldeentzako plazak
Bukle magnetikoa
Gurpil-aulkietarako lekuak
Doan

Aurkezpena
Museoak eta erakusketak
Zientzia

L'estudi del passat revela claus fonamentals per explicar les llums i les ombres de l'Homo sapiens del segle XXI. En la nostra pròpia història evolutiva està escrita la crònica de la supervivència d'una espècie, fràgil i resilient, que lluita per adaptar-se a un món que ella mateixa ha creat. Com s'explica, en el context d'una espècie que se suposa ben adaptada, que encara existeixin la malaltia, l'ansietat o la violència?

Potser és la nostra evolució imperfecta i l'Homo sapiens un nyap? Quant del que som ara ja estava escrit fa centenars de milers d'anys? Quant és nou? A través de la biologia evolutiva, la ciència ens ofereix una perspectiva panoràmica de l'ésser humà en la qual el passat i el present s'abracen. L'èxit de l'Homo sapiens és una història que s'escriu en ratlles biològicament tortes.

A càrrec de:

María Martinón-Torres, doctora en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Santiago de Compostel·la, especialitzada en Evolució Humana per la Universitat de Bristol i en Antropologia Forense per la Universitat Complutense de Madrid. Actualment és la directora del Centre Nacional d'Investigació sobre l'Evolució Humana (CENIEH) i catedràtica honorària del Departament d'Antropologia de la University College London.

Moderador:

Francesc Gascón, doctor en Paleontologia i professor a la Universitat Isabel I. Investigador col·laborador del Grup de Biologia Evolutiva de la UNED. És escriptor i fa més de deu anys que divulga ciència a través del blog i canal de YouTube "Pakozoico" i del podcast "DinoBusters".

Denboraldiaren arrakasta
Arrakasta gazteen artean
Publiko guztiak

Giro iluna
Taldearen gutxieneko lekuak: 
5
Taldearen gehieneko lekuak: 
15

Non egiten den

Carrer dels Ciutadans, 19
17004
Girona
972483978

Antolatzailearen kontaktua

Departament de Reserves CaixaForum Girona rcaixaforumgirona@magmacultura.com
972209836

Aurreko saioak

Asteazkena
08
Azaroak
Ordua
18:30
Espazioa
CaixaForum Girona

Irisgarritasuna

  • Bukle magnetikoa
  • Gurpil-aulkietarako lekuak