Ona Orozco
Museu del Disseny de Barcelona i Apropa Cultura
Tipo de recurso
Educa con el Arte
Disciplina artística
Museos y exposiciones
Idioma: 
Català
Formato
Documento, Vídeo

Objetivos

Educa amb l’Art és un curs de formació que ensenya a enriquir i potenciar la tasca dels professionals de l’acció social i educativa a través de les possibilitats de la creació artística. A partir de sessions vivencials en música, teatre, dansa, arts visuals i ciència, experimentem i aprenem com l'art pot ajudar-nos en el dia a dia.

Anar natura endins és el títol de l’Educa amb l’art d’enguany, que s’inscriu en temps de crisis i col·lapse, en un sistema de vida productiu que ens estressa i ens distreu. Per recuperar l'equilibri i benestar i perdre part del nostre entorn, cal connectar amb l'interior, estar bé una mateixa. Us proposem fer-ho endinsant-nos en la natura i la seva relació amb els remeis, les cures, el cos i el temps.

A partir de les possibilitats de la botànica autòctona elaborarem petits rituals, conjurs o ungüents reparadors que ens connectin amb la salut i el goig de viure. L’art serà la terra fèrtil on trobar-nos, fer comunitat i cultivar el jardí que fem entre totes.

 

Descripción

La cuina es converteix en un taller de creació a on podem explorar textures, olors, colors que ens traslladin emocions. Ho vam fer malipulant ingredients reciclats, premsats, triturats perquè esdevinguin bioplàstics, tintes o paper mateix. La formació finalitza proposant el Diari de camp com un recurs ampli d’expressió plàstica i personal.

La formació va proposar el Diari de camp com un recurs ampli d’expressió plàstica i personal. Finalment, el taller es complementa amb la visita “Objectes comuns. Històries locals, debats globals”. A través d’aquesta experiència s’invita a la reflexió sobre innovacions en el disseny des de la perspectiva dels materials.

Objectius:

  • Transmetre coneixement sobre els materials perquè educadors socials i psicòlegs puguin incorporar en el treballar amb els seus grups.
  • Fer perdre a la manipulació de la matèria a l’entorn domèstic.
  • Introduir formats plàstics originals que reforcin la creativitat dels usuaris.

 

Sobre l'Ona Orozco i Joan

Actualment treballa en el sector de biotecnologia fent recerca en desenvolupament de productes utilitzant la tecnologia del biomaterial miceli (Mogu Srl, Itàlia). Anteriorment,
va tenir l’oportunitat d’endinsar-me al món dels materials emergents gràcies al Màster Design Through New Materials a l’Universitat Elisava (2020-21). L’Ona Orozco i Joan gaudeix quan el disseny convergeix amb la cultura i l’art. En aquest sentit, va tenir el plaer de viure l’experiència de produir una peça matèrica en el marc de la Sala d’Art Jove 2020, amb el projecte “Entorns del transciclatge” (2020-21). Menció en Investigació Aplicada a un Projecte de Disseny a TGRAF ISEC Lisbon Research Center i la Llicenciatura en Disseny a EINA, Escola de Disseny i Art