23/11/2023
Jueves
Horario
nocheSesiones
Bucle magnético
Plazas disponibles para silla de ruedas
A partir de 3 €

Espectáculo
Teatro
Recital poesía

El ring vol contrastar el to de veu sincer i alhora irònic de Gabriel Ferrater i els cants patriòtics i al·legòrics de Salvador Espriu. Aquests dos poetes hi són representats com un reflex d’ells mateixos. Espriu és el poeta nacional i tot d’una esdevé l’actor que interpreta els titelles de Primera història d’Esther. Ferrater, en canvi, és un seductor murri i estereotipat, un galant eteri d’un film italià en blanc-i-negre dels anys 60.

 

Tots dos són uns grans xerraires incorregibles. S’adrecen al públic. Representen escenes de la Guerra Civil. Reciten poemes. Malparlen l’un de l’altre. No hi ha dues presències i dos lletraferits i dos sols més oposats. El sol jueu i el sol romà. El màrtir, “un captaire destruït per la vida”, i el sàtir, “el partidari de la felicitat”, que beu ginebra amb els poetes joves i els diu que ha fet versos per ensenyar a Espriu a fer-ne i els diu que les cançons de J. V. Foix són més realistes que les al·legories del poeta de Sinera.

 

L’espectacle vol ser un homenatge a la paraula i al vers i alhora vol ser una mirada neta, i divertida, dels anys 60. Perquè, com diu Ferrater, “Som tots fills de l’espanyol i la seva muller de sempre, que és la por”.

 

Direcció i dramatúrgia: Albert Roig

Actors: Dafnis Balduz (Salvador Espriu) i Jaume Madaula (Gabriel Ferrater)

Veus en off: Emma Vilarasau i Pere Arquillué

 

Una apuesta segura
Todos los públicos

Ambiente oscuro

Donde se hace

Rambla Just Oliveras, 56
08901
L'Hospitalet de Llobregat
934032930

Contacto del organizador

Ariadna Cruz acruz@l-h.cat
934032930
Horarios asesoramiento: 
De 9 a 15 h

Sesiones pasadas

Jueves
23
Noviembre
Hora
20:00
Espacio
Auditori Barradas

Accesibilidad

  • Bucle magnético
  • Plazas disponibles para silla de ruedas