Formació en Accessibilitat de la discapacitat auditiva per a equipaments culturals

Adreçat a professionals d'equipaments culturals de la xarxa Apropa Cultura
Barcelona
El 6 d'octubre farem una formació presencial sobre discapacitat auditiva i quines son les mesures de suport a la comunicació oral que podem implementar als equipaments. La sessió serà impartida per la Federació ACAPPS de Famílies i Persones amb Sordesa.
 

Continguts 

La sessió s'estructurarà de la següent manera:

  • Introducció a la sordesa

Parlarem d'un seguit d'idees preconcebudes sobre la sordesa, que dificulten la comprensió de com hem d'actuar i de com podem facilitar el dret a la comunicació i a la informació de les persones amb discapacitat auditiva.Coneixerem la incidència a Catalunya, la pluralitat del col·lectiu, les capacitats que queden afectades per la pèrdua auditiva, quines són les pròtesis auditives i la qualitat de l’estímul auditiu que aporten.

  • Mesures de suport a la comunicació oral

Aprendrem quines són les mesures de suport a la comunicació oral i quins són els contextos en els que són més adients.

  • Marc Jurídic de l’accessibilitat de la comunicació oral a la cultura

S'està a punt d’aprovar el nou Codi d’Accessibilitat, que serà el reglament d’aplicació de la llei d’accessibilitat de Catalunya. Refrescarem quin és el marc jurídic vigent i quins canvis s’esdevindran els propers mesos, que comportaran obligacions en la disposició de mesures de suport a la comunicació oral de les persones amb sordesa.

  • Casuístiques d’inaccessibilitat als equipaments culturals

Farem un repàs a les principals casuístiques que la Federació ACAPPS ha recollit sobre les dificultats que tenen les persones amb sordesa que es comuniquen oralment per accedir a la informació i la comunicació a l’àmbit cultural del país.

Al final de la sessió es farà un torn obert de paraules per a compartir experiències i dubtes.

 

A qui s'adreça?

La formació està pensada per a persones treballadores dels equipaments culturals, de qualsevol àmbit de responsabilitat, especialment per als gestors o responsables d’accessibilitat. 

 

Informació pràctica 

  • Dijous 6 d'octubre de 10h a 12.30h
  • L'Auditori. Espai 5

Formació en Accessibilitat de la discapacitat auditiva per a equipaments culturals